Nieuws

12.09.2018

Dunia, hét jaarlijkse wereldfeest in Oostduinkerke, kreeg dit jaar bezoek van drie enthousiaste Somalische vrouwen. Samen met de intergemeentelijke integratiedienst (W)integratie stelden ze een standje op volledig in het teken van hun herkomstland. Bezoekers kregen zo heel wat informatie over Somalië en onderwerpen al...

Verder lezen

08.08.2018

Op dinsdagavond 24 april werden in het Vlaams Parlement de awards voor Gastvrije gemeente uitgereikt. 298 initiatieven meldden zich aan, en hieruit werden binnen 8 categorieën telkens 3 projecten genomineerd.
Binnen de categorie gemeenteinitiatieven werd Wintegratie genomineerd, samen met nog 2 andere West-Vlaamse in...

Verder lezen

07.02.2018

Vandaag kwamen de praatmaatjes van het eerste uur uit De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne samen om hun ervaringen te delen na 3 maanden ABC-kaffees. Ze kregen ook wat tips van ervaren rot Griet van Vorming plus en projectcoördinator Michèle.
Ondertussen meldden nog heel wat nieuwe vrijwilligers zich aan en ook b...

Verder lezen

05.12.2017

ABC-Kaffees succesvol van start:
Meteen al 50 deelnemers en tal van vrijwilligers

De ABC-Kaffees in Nieuwpoort, Koksijde, De Panne en Veurne hebben een vliegende start genomen. Meer dan 50 anderstaligen komen er wekelijks bijeen om onder begeleiding van vrijwilligers hun Nederlands te oefenen. Ook tal van vrijwillige...

Verder lezen

07.11.2017

Zin om je Nederlands te oefenen? Elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagnamiddag kan je in 1 van de Westkustgemeenten terecht voor een leuke babbel!

Verder lezen