Nieuws

07.05.2020

Intergemeentelijk samenwerking (W)integratie mocht voor zijn project ‘Vitesse hoger’ de voorbije weken op heel wat steun rekenen. Via Vitesse Hoger pakken De Panne, Veurne, Nieuwpoort en Koksijde de gezinsarmoede aan.
Schepen Céline Mouton (Veurne): “Door de coronacrisis werd opnieuw duidelijk dat nog heel wat gezinn...

Verder lezen

26.06.2022

Heel wat kinderen slagen er niet in om van thuis uit optimaal onderwijs te volgen door het gebrek aan computers. Via lokale verenigingen en solidariteitsacties in samenwerking met diverse serviceclubs was al heel wat hulp mogelijk, dankjewel daarvoor.
Maar de nood blijft bijzonder hoog!
De 4 Westkustgemeenten (Interg...

Verder lezen

06.03.2020

Tijdens de maand maart slaan het project ‘Vitesse hoger’ (vanuit de intergemeentelijke samenwerking (W)integratie), BudgetInZicht (BIZ) Centraal-West-Vlaanderen en de OCMW’s, scholen en jongerenorganisaties uit regio Westkust de handen in elkaar. Dit doen ze om een vierhonderdtal jongeren tussen 17 & 26 jaar onder te d...

Verder lezen

11.12.2019

Op 11 december kwamen vijf secundaire scholen samen met vertegenwoordigers van de vier Westkustgemeenten en vzw Arktos voor de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst. Het startschot van het vormingspakket ‘kr8ig’.
Lokale besturen De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne werken al een aantal jaar projectmatig...

Verder lezen

16.09.2019

De Westkust gaat ‘vitesse hoger’ in zijn strijd tegen gezinsarmoede.
De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne zijn binnen intergemeentelijke samenwerking (W)integratie gestart met een nieuw project waarmee ze de gezinsarmoede beter willen opsporen en efficiënter bestrijden. Daarnaast wordt ook extra werk gemaakt van...

Verder lezen

01.02.2019

De intergemeentelijke samenwerking (W)integratie werd door de gemeenten Koksijde, De Panne, Nieuwpoort en Veurne verlengd tot en met 30/11/2021.
Gemeente Middelkerke, tot op heden een slapend lid, besliste definitief de intergemeentelijke samenwerking te verlaten.

Verder lezen

12.09.2018

Dunia, hét jaarlijkse wereldfeest in Oostduinkerke, kreeg dit jaar bezoek van drie enthousiaste Somalische vrouwen. Samen met de intergemeentelijke integratiedienst (W)integratie stelden ze een standje op volledig in het teken van hun herkomstland. Bezoekers kregen zo heel wat informatie over Somalië en onderwerpen al...

Verder lezen

08.08.2018

Op dinsdagavond 24 april werden in het Vlaams Parlement de awards voor Gastvrije gemeente uitgereikt. 298 initiatieven meldden zich aan, en hieruit werden binnen 8 categorieën telkens 3 projecten genomineerd.
Binnen de categorie gemeenteinitiatieven werd Wintegratie genomineerd, samen met nog 2 andere West-Vlaamse in...

Verder lezen

07.02.2018

Vandaag kwamen de praatmaatjes van het eerste uur uit De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne samen om hun ervaringen te delen na 3 maanden ABC-kaffees. Ze kregen ook wat tips van ervaren rot Griet van Vorming plus en projectcoördinator Michèle.
Ondertussen meldden nog heel wat nieuwe vrijwilligers zich aan en ook b...

Verder lezen

05.12.2017

ABC-Kaffees succesvol van start:
Meteen al 50 deelnemers en tal van vrijwilligers

De ABC-Kaffees in Nieuwpoort, Koksijde, De Panne en Veurne hebben een vliegende start genomen. Meer dan 50 anderstaligen komen er wekelijks bijeen om onder begeleiding van vrijwilligers hun Nederlands te oefenen. Ook tal van vrijwillige...

Verder lezen